De cele mai multe ori suntem intrebati cu ce anume plus valoare poate veni o societate de recrutare intr-un proces de selectie si recrutare. Cuvintele si explicatiile pot fi diferite si diversificate, dar nu o sa discutam despre acestea acum, in schimb vom exemplifica.

In urma cu doua luni, unul dintre partenerii nostri, aflat intr-o expansiune continua a luat decizia sa acceseze serviciile noastre.

Primul pas a fost sa sa discutam cu partenerul nostru si sa oferim toata informatia pentru ca acesta sa poata intelege diferenta dintre recrutarea prin agentie si recrutarea efectuata direct de angajator. In cazul nostru, procesul urmeaza aceiasi pasi standardizati (teste, interviuri structurate, evaluare psihologica, etc.) si se concentreaza mai mult pe abilitatile soft, recrutarea efectuata direct de angajator este particularizata, cu teste specifice si interviuri cu managerii cu care candidatul ar putea lucra. Agentia de recrutare se plaseaza mereu neutru, intre candidati si client, avand ca obiectiv gasirea celui mai bun candidat pentru job-ul respectiv. Rezultatul final este oferit angajatorului utilizand metodologia si conceptul assessment center, unde candidatul trebuie sa isi puna in valoare absolut toate abilitatile si competentele necesare obtinerii postului..

Dar sa trecem la fapte, iar in cele ce urmeaza va vom prezenta studiul de caz pentru a intelege mai bine structura unui process de recrutare efectuat de catre o agentie de recrutare. Angajatorul (managerul de department) de cele mai multe ori este supus unui stres permanent, stres generat de dorinta de a aveam intotdeauna toate pozitiile ocupate si in cele mai frecvente cazuri, interviurile sunt efectuate intr-un mod rapid si ghidat de aceasta necesitate.

In cazul de fata , activitatea de recrutare, executata cu impartialitate de catre societatea noastra a condus la urmatarele cifre:

recrutare

 

Aceste date reflecta pas cu pas intregul proces de recrutare incepand cu atragerea candidatilor, numarul de interviuri efectuate, numarul de candidati selectati pentru a doua-a etapa de interviuri si rezultatul final. Succesul a fost setat de catre rata de acceptare a pozitiei in cauza si modul in care candidatii selectati s-au integrat in colectiv. In cazul de fata rata de success masurata a fost de 100%, angajati perfect compatibili cu postul.

Concluziile finale reflectate de catre acest studiu de caz au ca rezultat atingerea scopului procesului de recrutare, respectiv a gasi persoana cea mai potrivita pentru o anumita pozitie intr-o organizatie astfel incat persoana sa se integreze rapid in companie, sa fie satisfacuta de munca depusa si sa isi doreasca sa se dezvolte in cadrul organizatiei.

 

Setări Confidențialitate
Be Ready Solutions stochează și/sau accesează informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor. Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus. În mod alternativ, puteți accesa informații mai detaliate și vă puteți schimba preferințele înainte de a vă exprima consimțământul sau puteți refuza să vă dați consimțământul. Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web. Vă puteți modifica preferințele oricând prin revenirea pe acest site sau puteți vizita politica noastră de confidențialitate.