Fișa postului este unul dintre cele mai utile documente atât pentru departamentul de resurse umane cât și pentru angajat. În baza acestui document se pot defini clar sarcinile ce trebuiesc executate de către angajat pe perioada desfașurării contractului de muncă. Totodata fișa postului contribuie la definirea criteriilor de performanță, unul dintre cele mai utile instrumente în cazul în care angajatul nu își îndeplinește atribuțiile.

Fișa postului este un document obligatoriu conform multiplelor articole din Codul muncii, iar aceasta trebuie să cuprindă următoarele precizări:fisa postului

  • sarcinile și responsabilitățile angajatului
  • codul COR (Clasificarea Ocupațiilor din Romania) al postului
  • modalitățile de remunerație(plata salariului)
  • condițiile de lucru
  • standardele de performanță
  • cunoștințele, aptitudinile, abilitățile și calificările necesare postului
  • precizări care asigura conformitatea cu legislația în vigoare

Pe scurt, fișa postului reprezintă un instrument obigatoriu din punct de vedere legislativ care conferă un nivel ridicat de responsabilizare a angajatului cât și a angajatorului oferind ambelor parți vizibilitatea unei evaluări corecte a performanțelor și asigură totodată condițiile de promovare și formare profesională.

Descărcați de aici un model al fișei de post.Pentru fișe de post personalizate vă rugăm să ne contactați.

 

Setări Confidențialitate
Be Ready Solutions stochează și/sau accesează informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor. Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus. În mod alternativ, puteți accesa informații mai detaliate și vă puteți schimba preferințele înainte de a vă exprima consimțământul sau puteți refuza să vă dați consimțământul. Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web. Vă puteți modifica preferințele oricând prin revenirea pe acest site sau puteți vizita politica noastră de confidențialitate.