Scroll Top
Totul despre fișa postului
Fișa postului este unul dintre cele mai utile documente atât pentru departamentul de resurse umane cât și pentru angajat. În baza acestui document se pot defini clar sarcinile ce trebuiesc executate de către angajat pe perioada desfașurării contractului de muncă. Totodata fișa postului contribuie la definirea criteriilor de performanță, unul dintre cele mai utile instrumente în cazul în care angajatul nu își îndeplinește atribuțiile. Fișa postului este un document obligatoriu conform multiplelor articole din Codul muncii, iar aceasta trebuie să cuprindă următoarele precizări:fisa postului
  • sarcinile și responsabilitățile angajatului
  • codul COR (Clasificarea Ocupațiilor din Romania) al postului
  • modalitățile de remunerație(plata salariului)
  • condițiile de lucru
  • standardele de performanță
  • cunoștințele, aptitudinile, abilitățile și calificările necesare postului
  • precizări care asigura conformitatea cu legislația în vigoare
Pe scurt, fișa postului reprezintă un instrument obigatoriu din punct de vedere legislativ care conferă un nivel ridicat de responsabilizare a angajatului cât și a angajatorului oferind ambelor parți vizibilitatea unei evaluări corecte a performanțelor și asigură totodată condițiile de promovare și formare profesională. Descărcați de aici un model al fișei de post.Pentru fișe de post personalizate vă rugăm să ne contactați.
Setări Confidențialitate
Acest site utilizează cookie-uri
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.